vineri, 31 decembrie 2010

Lepper & Brooks leather saddles

Cand este vorba despre sei de piele Brooks este un nume care apare in fata, "Made in England" cu o traditie de peste 100 de ani si cu modele care au rams neschimbate poate chiar de atunci dar si modele mai noi cu diferite finisaje ale pielii, seria Aged care vrea sa aduca Brooks si mai mult in trendul vintage.
Cu toate acestea nu multa lume cunoaste seile de piele produse in Olanda, cu o traditie care se apropie de vechimea Brooks, dupa parerea mea cu modele mai atent gandite si lucrate. Compania de sei Lepper s-a fondat in 1896 si producea pe vremea aceea sei de piele si aparatori de noroi.
De ceva vreme strang sei de piele pe care ai putea sa le consideri de aruncat si le reconditionez de la imbalsamarea pielii pana la ingrijirea cadrului, arcurilor, niturilor si suruburilor iar cand este nevoie sau de distractie, recromarea, cuprarea sau alamirea piselor din cadru, arcuri, tije, pipe...
Voi prezenta 6 dintre seile mele de suflet : 3 sei Lepper si 3 sei Brooks readuse la viata!



Prima sa Lepper este una foarte confortabila, care se potriveste de minune la ambele sexe. Lepper au cadre mai complicate la care au audaugat arcuri pe suprafata interioara a pielii ca aceasta sa isi pastreze forma in timp si sa contribuie la suspensia totala a seii.




Saua nu are reglaj in fata si nici prea multe nituri. Pare un pic mai primitiva dar parerea mea este ca in felul acesta devine mai durabila. Daca forma se poate obtine pe un cadru cu mai putine nituri eu zic ca este mai bine, pana la urma urmei o gaura in piele este un punct slab in timp.











Mi s-a parut foarte interesant sistemul de blocare a surubului de strangere si in acelasi timp oferind un spatiu pentru logo, incercand sa strangi o sa brooks un pic stata in ploaie se invarte surubul in gol ceva pana prinde...

































7 comentarii:

  1. nice one ... foarte tari seile ... foarte tari pozele

    ai apucat sa montezi pe vreo bicla saua aia lepper cu botul scurt (hygia sau cum se numeste modelul) ... am fost curios cum se simte de cand am vazut-o prima oara :)
    ma bucur ca b champion-ul ala a ajuns intr-o companie asa selecta .... nici nu putea sa-si gaseasca o familie mai potrivita :)

    RăspundețiȘtergere
  2. hehe :D da hygia e the shit pentru o tanti. in ciuda aparentelor cred ca e o sa care isi face treaba mai bine ca multe altele! iar championu a puf :)

    RăspundețiȘtergere
  3. pozele le-a facut Horia, un prieten de al meu. dupa ce am facut in atelier un mini studio :) se pare ca se gasesc din ce in ce mai multe utilitati pentru un spatiu de numa 10 m patrati...daca or fi atatia :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. http://www.anunturi-biciclete.ro/vand-cruiser-best-laux-nou-2-595.html ce imi poti zice despre bicicleta asta?? :)

    RăspundețiȘtergere
  5. nu prea multe. nu ma incanta asa mult bicicletele noi, cu piese noi, dar au un aer "retro"..in rest e ok ca echipare...un alt fier pe doua roti

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Andrei,
    Te rog uita-te pe postul meu de pe blogul lui Cristi (http://bikeblogbucuresti.blogspot.com/2010/12/brooks-experience.html?showComment=1302012095084#c7763956538392849757) si te rog mult da-ti si tu o parere avizata (am fost indrumat de cristi).

    Ms mult

    RăspundețiȘtergere
  7. tu zici de likul cu lepperul de pe ebay?pare in stare buna, poate chia prea buna...sa nu fie vreun fake...u mai uitat la detalii ca nu are poze...pretul e ok.ce ai vrea sa iti zic mai mult?

    RăspundețiȘtergere