vineri, 3 decembrie 2010

Mr feel good!

Bicicleta elvetiana a lui Andrei a ajuns la coafor. Dupa ce au fost rezolvate niste mici probleme tehnice la butucul spate cu frana torpedo care a avut nevoie de un transplant de ax si coroana, am trecut la a imbunatatiri de ordin estetic.

Nimic nu se compara cu grosimea unui ghidon din anii 50, dupa cum se vede clar, piesa nu are nici o portiune ne-ondulata inafara de segmentul pentru mansoane.


Mufele grosolane, strict functionale si durabile, specific constructiei unei biciclete de armata.

Brooks b135 intr-o stare ireprosabila. Se bucura de noile ei placute pentru sina dubla.




Farul din nuca de cocos pe care il construisem pentru sobolan si-a gasit un nou stapan. Nuca de cocos trece printr-un proces de cateva ore bune de slefuire si bibileala dupa care face o baie in ulei si fierbe acolo vreo jumatate de ora. Dupa imbalsamarea care ajuta la impermeabilitate, este din nou slefuita si adusa la un luciu gras specific. Pretul unui astfel de far lucrat in totalitate de mana este 100 ron



Mansoaele din piele ar fi un accesoriu al bicicletei de lux. Insa eu nu il vad asa, oricine ar putea avea mansoane de lemn sau piele, atata doar ca nu prea se gasesc pe piata sau in cazul masnoane Brooks, sunt extra-scumpe.






Am reusit in cateva ore sa faurim 2-3 perechi din mult doritele mansoane de piele. Pielea este intinsa si cusuta manual si cu un modest model de gaurele de aerisire.





Soldatul elvetian a primit si el ce merita, o pereche de mansoane din piele si inca o bucatica de piele pe cadru care sa protejeze de posibile busituri ale porbagajului din fata.






Mansoane de piele sau de lemn se pot face la comanda iar preturile sunt intre 20-50 ron perechea , depinzand de calitatea mansoanelor, pielii si de cererile clientului. Cele din lemn sut 60 ron perechea si pot avea forme diverse, clientul poate propune un model.

Un comentariu:

  1. foarte tare bicicleta ... tre sa-i las un comentariu si lui andrei :D
    imi place bicicleta cu totul ... pana la ultima piulitza :D ... dar portbagajul ala frontal ma omoara :D
    e facut de voi sau gasit la alta bicicleta? ca vad ca la andrei pe blog nu apare ... oricum mi se pare ca arata spectaculos si se potriveste perfect :D
    trebuie neaparat sa ma ajuti si pe mine cu un portbagaj d-asta ... adica nu chiar la fel la forma dar tot asa de potrivit pentru gazda lui ... si spectaculos :D

    RăspundețiȘtergere