luni, 8 noiembrie 2010

- Pegas - facelift -


N-a durat mult si uite ca a venit si un Pegas la noi pe raion. Saracul era uscat uscat, un fel de fier pe fier cand a fost adus.Plangea, scartaia, rotile erau 8. In mare fiind intr-o stare cat de cat buna pentru ca nu a fost folosit asa mult. Vopseaua originala inca isi face treaba iar conurile si coroanele sunt neatinse, asadar un pic de vaselina will do.

Intrucat bicicleta va ajunge la o fetita , m-am hotarat sa mai schimb una alta, poate si putina vopsea pe aripile de un alb murdar originale. Pegas nu avea nici stop nici far care sa ii lumineze calea, rugina il ataca usor pe aripi si se cam plictisise si de ghidonul original...

Asadar a primit un ghidon de bmx mai vechi si niste cauciucuri noi de pegas originale, rotile de alminiu fara margini de ancorare au zabovit putin pe bancul de centrat, unele nipluri fiind mancate de tot sau fara filet.

Un porbagaj de semicursiera mai vechi construit pentru un cadru de pe roti de 26 a fost modificat pentru marimile Pegasului, urechile de prindere taiate si polizate apoi gaurite pentru noua dimensiune de cadru.

Am schimbat un pic si unghiul portbagajului astfel incat acesta va sta orizontal, tangential la roata.


Ticsit de vaselina, curatat, cu aripile vopsite, cauciucuri noi ca din fabrica, acum cu felinare fata-spate si un ghidon nou, Pegas simte cu adevarat o schimbare, asteapta cu nerabdare sa fie alergat ca in copilarie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu