duminică, 12 iunie 2011

Custom anti-cycle rebuilt

Iata ca a ajuns si o bicicleta total pimpin’ la atelier. Deselata maxim, de curand si pe pana, statea de ceva timp si astepta un tratament.
Industrial tattoo este salonul unde lucreaza Teo si Andrei fratele lui, in acelasi loc statea la expozitie, calarita din cand in cand pana acasa si inapoi, aceasta anti-bicicleta. De productie “nu conteaza” insa o copie pur sange a “customurilor” americane cu mult fier degeaba, pozitie confortabila aghatzat de ghidon si pedalatul specific cu genunchii in gat.



Specimenul cu pricina prezenta o furca springer, un lucru care ma fascineaza atat la biciclete cat si la motocicletele din anii 30′ pana in 60′. Furca springer este formata din 4 brate care impreuna cu un arc sau mai multe formeaza un sistem de parghii care tine loc de amortizor pe fata. Un sistem inventat atat pe arcuri cat si pe foi de arc si chiar pe curele de cauciuc( D.K.W din anii 40). Sa revenim, exemplul de fata prezenta cea mai simpla furca springer, productie China mai mult ca sigur, insa merita o privire.



Asadar m-am angajat in a repune pe picioare antibicicleta. Am inceput prin a o duce la atelier pe jos, asadar o plimbare langa halca de 28 de kg de fier, ea pe pana iar eu blana, a fost o experienta care ne-a ajutat sa ne cunoastem. Odata ajunsi am facut-o bucati si am luat proiectul de la inceput. Proiectul fusese pornit de magazinul Rulez care a adus acum cativa ani niste piese si cadre de low-ridere si au si montat cateva. Cea de fata arata intradevar de parca a fost montata la un magazin de spray-uri de graffity, era toata uscata si absolut fiecare butuc(pedalier, roti, cuvete,arc furca) aveau un jos maxim.


Desfacuta, unsa, monata si reglata, curatata bine, si nu in ultimul rand numarate spitele de curiozitate a devenit rapid din nou functionala. Am refacut pielea neagra de pe mansoane si am reparat un pic saua la un colt de mushama dezlipit intru confort sporit,

Minunatia rosie va fi din nou pe strazi continuand sa intoarca capetele trecatorilor nevinovati!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu